FC Barcelona kan opgelucht ademhalen. De Catalanen zaten woensdagavond in een bizarre rollercoaster en kwamen daar op het nippertje zonder kleerscheuren vanaf. Op bezoek bij Granada werd het bekerduel na verlenging met 4-3 gewonnen.

En dat terwijl Barça dramatisch begon. Zo ging aan de openingstreffer een fout van Samuel Umtiti vooraf. De verdediger leed duur balverlies en zag Kenedy vervolgens scoren.Umtiti weer in de fout
Barcelona was aan het kwakkelen en kreeg vlak na rust de definitieve deksel op de neus. Umtiti (ja, hij weer ) liet zijn tegenstander heel makkelijk weglopen. Roberto Soldado kon daarom eenvoudig raak schieten.Comeback
De Spaanse sportkranten hadden hun stukje al bij de drukker liggen. Hoe Barça het ook probeerde: 2 minuten voor tijd stond het nog 2-0 voor Granada. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken. Nou, plots was daar Antoine Griezmann. Met wat geluk gleed hij de aansluitingstreffer binnen.En alsof dat nog niet genoeg was: in de 2e minuut van de blessuretijd dook Jordi Alba als een duveltje uit een doosje op. De back was plots in het strafschopgebied te vinden en stond op de juiste plek om binnen te koppen.Verlenging
We gingen dus verlengen. Deze duurde 5 minuten voordat Barça weer kon juichen. Wederom was het Griezmann die scoorde. Daarna deed Granada echter weer iets terug.Frenkie en beauty van Alba
Nog 1 keer perste Barcelona er even alles uit. Daar werd het uiteindelijk ook voor beloond. Eerst was het Frenkie de Jong die een doelpunt maakte nadat Lionel Messi op de keeper was gestuit. Vervolgens maakte Jordi Alba met een wonderschone pegel aan alle onzekerheid een einde.