Na een waar spektakelstuk heeft Everton de kwartfinales van de FA Cup bereikt. Het werd na 9 goals tegen Tottenham Hotspur 5-4.

Spurs, met Steven Bergwijn in de basis, begon sterk aan de bekerwedstrijd. Davinson Sanchez (ex-Ajacied) bezorgde de bezoekers de voorsprong op Everton, dat daarna veerkracht toonde. In een tijdbestek van 7 minuten scoorde de ploeg 3 keer via Dominic Calvert-Lewin, Richarlison en Gylffi Sigurdsson (strafschop). In de blessuretijd van de 1e helft maakte Eric Lamela de aansluitingstreffer: 3-2.

In de 2e helft trok Sanchez met zijn 2e van de avond de stand gelijk, waarna Richarlison voor de 4-3 zorgde. 10 minuten voor tijd sleepte Harry Kane Рde vervanger kort na de rust van Bergwijn Рeen verlenging uit het vuur. Een kwartfinale kwam er echter niet voor de club van Jos̩ Mourinho. In 97e minuut forceerde de Braziliaan Bernard voor Everton de beslissing (5-4).