Doelman David de Gea heeft zijn club Manchester United een slechte dienst bewezen. Nadat hij sinds 26 april 2016 geen strafschop meer stopte, liet hij in de finale van de Europa League liefst 11 pingels door. Vervolgens miste hij ook nog eens de beslissende penalty, waardoor de Europa League naar Villarreal ging. Slecht nieuws voor PSV.

Zie ook: Nederlandse VAR keurt ‘m goed: Edinson Cavani schiet Manchester United op 1-1 tegen Villarreal

Voor PSV was het van belang dat United de Europa League zou winnen. Dan zou PSV in de 3de voorronde van de Champions League instromen en al sowieso zeker zijn van groepsfase Europa League. Doordat Villarreal won, stroomt PSV in de 2de voorronde van de CL in.

Tegenstander van PSV

PSV weet nu al dat seizoen 2021-2022 op 20 of 21 juli begint, met een uit- of thuiswedstrijd tegen Rapid Wien, Galatasaray of FC Midtjylland (loting 16 juni). Een week later volgt dan de return. Als PSV de tweekamp wint, komen de Eindhovenaren alsnog in de derde voorrondes van de Champions League.

Wint PSV deze tweestrijd niet, dan gaat de ploeg naar de 3de voorrondes van de Europa League en is team-Schmidt nog niet zeker van een Europese groepsfase.