De Europese Supercup is een prooi geworden voor Chelsea. De winnaar van de Champions League won na penalty’s van Europa League-winnaar Villarreal. In de reguliere speeltijd (en verlenging) bleef het bij 1-1.

Vorig jaar ging de Europese Supercup naar Bayern München, dat toen na verlenging met 2-1 won van Sevilla.

Ziyech scoort én valt uit

In de 1e helft was Chelsea de betere ploeg. Hakim Ziyech zette de 1-0 op het scorebord na 27 minuten. Een kwartier later moest de Marokkaanse spelmaker echter het veld verlaten met een nare schouderblessure.

Check hier de 1-0 van Ziyech:

Villarreal sterker na pauze

De Spanjaarden kwamen goed uit de kleedkamer en gingen in de 2e helft op zoek naar de gelijkmaker. Die viel in de 73ste minuut, toen Gerard Moreno knap raak schoot na een fraaie assist van Boulaye Dia. Bij 1-1 bleef het na 90 minuten plus wat blessuretijd en dus gingen de ploegen verlengen in Belfast. De 7e keer in 9 jaar al dat de strijd om de Europese Supercup niet binnen de reguliere speeltijd werd beslist.

Check hier de 1-1 van Gerard Moreno:

Geen goals in verlenging

In de verlenging werd niet meer gescoord. Chelsea-coach Thomas Tuchel wisselde in de 119e minuut zijn keeper Edouard Mendy voor Kepa Arrizabalaga.

Die keuze pakte geweldig uit voor Tuchel en Chelsea. Kepa pakte de pingel van Raul Albiol en zo won Chelsea de Europese Supercup!