Wat een hachelijk moment voor de Ecuadoraanse journalis Diego Ordinola van DirecTV Sports en zijn cameraman. Beide mannen werden eerder deze week op straat beroofd door een met een pistool bewapende man.

Ordinola en zijn collega deden live verslag naast het Isidro Romero Carbo Monumental Stadion – de thuishaven van de roemruchte club Barcelona SC. Een dief benaderde de 2 en vroeg hen om hen telefoons.

Gimme gimme

Gewapend met een ouwe blaffer en gecamoufleerd door onder meer een pet een een mondmasker ging de dief meteen grof te werk. Hij richtte zijn gun op Ordinola, die hem vervolgens zijn mic aanbood en naar de cameraman keek.

Die bleef filmen, waarna goed te zien is hoe de man om de mobiel van de cameraman vraagt. Eenmaal gekregen sprint de dief ervandoor. Een voorbij lopende omstander lijkt he-le-maal niets in de gaten te hebben. Ordinola zette het voorval op zijn Twitter.

Reactie

“We kunnen niet eens in stilte werken”, sprak hij. “Dit gebeurde in de middag bij het Monemental Stadion. De politie beloofde deze dieven te vinden.”