FC Barcelona heeft in de 2e speelronde van La Liga puntenverlies geleden. Op bezoek bij Athletic Bilbao werd het 1-1.

Een heerlijke uithaal van Memphis Depay in de 75e minuut zorgde ervoor dat Barça niet verloor.

Athletic verdiend op voorsprong

Het Barça van trainer Ronald Koeman had het lastig met de thuisploeg. Door een kopbal van Iñigo Martínez kwam Athletic na 50 minuten zelfs op voorsprong. Bij FC Barcelona blonk Frenkie de Jong zoals zo vaak uit met uitstekende acties. Een kwartier voor tijd haalde Depay verwoestend uit voor de 1-1. In blessuretijd kreeg Eric García nog rood na het neerhalen van een doorgebroken man.

Barça won vorige week in de 1e speelronde met 4-2 van Real Sociedad. Athletic Bilbao staat na 2 duels in La Liga op 2 punten nadat vorige week met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen Elche.