Barcelona had een vreselijk lastige avond in eigen huis tegen Real Valladolid. Er werden niet veel kansen gecreëerd, dus leek het erop dat de ploeg van Ronald Koeman niet ging profiteren van de misstap van koploper Atlético Madrid. Maar toen was daar Ousmane Dembélé.

Bij het ingaan van de blessuretijd knalde hij de bal in de korte hoek achter Valladolid-doelman Jordi Masip. Dembélé was ook belangrijk bij een ander moment in de wedstrijd. Oscar Plano schopte de Fransman 10 minuten voor tijd overhoop en kreeg daardoor rood.

Spannende titelrace

Door de nederlaag van Atlético Madrid tegen Sevilla (0-1) en de zege van Barcelona belooft de titelrace in LaLiga enorm spannend te worden. Atléti gaat nog aan kop, maar Barça volgt nu op 1 punt. Real Madrid doet ook nog volop mee, zij staan weer 2 punten achter de ploeg van Ronald Koeman. Volgende week is in Madrid El Clåsico.

Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd, tijdens de 1e helft kwamen 52 van zijn 52 passes aan.