Arsenal heeft uit bij Newcastle United verloren met 2-0 door een eigen goal van Ben White en een goal van Bruno Guimaraes. Hierdoor wordt het behalen van Champions League-voetbal een loodzware opdracht voor Arsenal. Het verschil met Tottenham is nu 2 punten met nog maar 1 wedstrijd te gaan.


Het was absoluut niet de avond van Arsenal, dat bij winst de 4e plek van de Premier League in had kunnen nemen. Er werd pas verschil gemaakt in de 2e helft, White slide de bal in het eigen doel nadat hij een voorzet op Callum Wilson(die een blessure aan zijn tand kreeg tijdens de wedstrijd) wilde onderscheppen.

Newcastle op de counter
Daarna ging Newcastle afwachten en hopen op een counter. In de 80e minuut kon de ingevallen Jacob Murphy 1 op 1 afwerken tegenover Aaron Ramsdale, maar laatstgenoemde kon de poging pareren. In de 85e minuut was het dan wel raak. Guimaraes kreeg de bal in de 16, liep er hard tegenaan en schoot de bal op doel. Ramsdale raakte de bal nog aan, maar het was niet genoeg.

Champions League-voetbal
Arsenal had bij winst op een plek voor de Champions league gestaan, nu is het hun aartsrivaal Tottenham Hotspur die die positie bekleed. Het gat is 2 punten met nog 1 wedstrijd te gaan. Tottenham speelt uit bij het al gedegradeerde Norwich en Arsenal moet thuis tegen Everton. Het zou de 1e keer sinds 2016 zijn dat Arsenal niet in de Champions League speelt.