Uitdager Atalanta heeft regerend kampioen AC Milan het 1e puntverlies van het seizoen 2022/2023 bezorgd. Lang leek de ploeg op eigen veld naar een 3-punter, maar het werd 1-1. De internationals Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners deden van begin tot eind mee.

Ruslan Malinosvki opende de score namens de thuisploeg, die lang stand hield. De bezoekers uit Milaan brachten in de 2e helft onder meer Charles De Ketelaere, Olivier Giroud, Divock Origi en Alexis Saelemaekers in de ploeg om de gelijkmaker te forceren. Die kwam er uiteindelijk via de Algerijn Ismaël Bennacer. Met een heerlijk gekruld schot met links zorgde hij ervoor dat Milan op dat moment in ieder geval iéts overhield aan het uitduel.

Eruit geschopt

Met nog 20 minuten te gaan deed Milan alles om de zege veilig te stellen. Plots eindigde de wedstrijd bij 1 van die kansen in mineur voor Atalanta-speler Berat Djimsiti. Bij een actie van Origi maaide de Belg bij het afvuren per ongeluk de Zwitserse Albanees ondersteboven. Djimsiti kon niet verder en werd vervangen door Caleb Okoli. Gescoord werd er nadien niet meer.

Beide ploegen staan 3e en 4e in de Serie A met ieder 4 punten uit de eerste 2 duels.