Teun is on fire, your defense is terrified, Teun is on fire! Zing je het al mee? De Atalanta-fans hebben het liedje ook opgepikt, want Teun Koopmeiners was echt on fire maandagavond in Bergamo tegen Sampdoria. Met 2 lekkere goals was hij dé man bij de 4-0-zege van Atalanta. Bovendien was het ook nog eens zijn verjaardag!


Sampdoria had niets te vertellen tegen Koopmeiners en co. Ook Koopmeiners landgenoten Hans Hateboer en Marten de Roon waren er vanaf het begin bij. In de openingsfase zette Mario Pasalic Atalanta al snel op voorsprong. Hij kopte fraai binnen.

De grote Koopmeiners-show

Na een half uur was het de beurt aan Koopmeiners. Hij deed iets wat we nog nooit bij hem hebben gezien. Hij ging aanvallend dribbelen en dacht na zijn rush ‘laat ik eens met rechts uithalen’: doelpunt.


Koopmeiners opent zijn doelpuntenfeest op zijn birthdayparty

Verjaardagswens pakt goed uit

Atalanta was veel en veel beter dan Sampdoria. Het werd bijna zielig voor de bezoekers. Zeker toen Koopmeiners de fans nog meer waard voor hun geld gaf. De jarige job had blijkbaar een heerlijke wedstrijd gewenst met ongekende doelpunten. Toen hij de blaasjes op zijn verjaardagstaart uitblies vroeg hij om een goal met rechts, hij kreeg er zelfs 2.

Netten golven

Hij ontving de bal randje 16 van de Russische invaller Aleksey Miranchuk en nam het direct op zijn inmiddels favoriete rechterbeen. De bal vloog als een raket in het dak van het goal. Lekkerder kan je ze bijna niet maken. De netten golfden vrolijk op en neer. Diezelfde Miranchuk maakte een paar minuten voor tijd nog de 4-0.

Atalanta kijkt omhoog

De 3 verjaardagspunten van Koopmeiners leveren Atalanta nog niets op in de ranking van de Serie A. Wel voert het de druk op nummer 4 Juventus op. Het verschil is 3 punten, maar Atalanta heeft nog 1 duel tegoed. Het verschil met koploper Napoli is 10 punten (ook nog 1 duel tegoed).Ook in Bergamo werd er stilgestaan bij de oorlog in Oekraïne