Wat een weelde: 4 Nederlandse teams bij de laatste 16 van de Conference League. PSV en Vitesse plaatsten zich donderdag na een tussenronde voor de 8e finales, AZ en Feyenoord waren daar al voor geplaatst. Vrijdag 25 februari gaan ze al de koker in, hieronder lees je alles wat je over de loting van de Conference League moet weten.


De Nederlandse teams kunnen elkaar nog niet treffen bij de laatste 16, dan maar met z’n vieren door naar de laatste 8!

Wanneer is de loting van de Conference League?

Vrijdag is het al zover, de loting voor de 8e finales van de Conference League. Om 13.00 uur begint het officieel, maar de UEFA kennende zullen de eerste minuten wel in het teken staan van uitleg. De loting wordt verricht op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon.

Waar kijk ik naar de loting van de Conference League?

Op ESPN is de loting van de 8e finales van de Conference League te zien, maar er is ook een livestream van de UEFA. Om 12.00 uur wordt er overigens ook al geloot, dan voor de Europa League. Ook dat is te zien bij ESPN.

Mogelijke tegenstanders AZ en Feyenoord

AZ en Feyenoord werden groepswinnaar in de poulefase en zijn geplaatste teams. Zij kunnen dus alleen tegen ongeplaatste teams spelen in de 8e finales van de Conference League. Nederlandse tegenstanders zijn uitgesloten, dus is dit het lijstje met mogelijke teams voor beide Nederlandse clubs:

Bodø/Glimt

Leicester City

Marseille

PAOK

Partizan

Slavia Praag

Mogelijke tegenstanders PSV en Vitesse

Bij PSV en Vitesse is het net omgekeerd. Zij staan in de boeken als ongeplaatste teams en kunnen dus alleen tegen geplaatste teams spelen. Dit zijn de mogelijke tegenstanders:

FC Basel

Kopenhagen

AA Gent

LASK Linz

Stade Rennais

AS Roma