Het was de laatste minuut van de wedstrijd Wales-Nederland. Nederland heeft 40 minuten voorgestaan, maar vlak voor tijd was daar dan toch nog Wales dat een doelpunt maakte. Ze dachten al aan een punt, maar toen was daar Wout Weghorst. Met een geweldige snoekduik scoorde hij de 1-2 in de 4e- en tevens laatste- minuut van de wedstrijd.


“Dat waren inderdaad de slotminuten ja”, zegt Weghorst als hij voor de camera staat. “Ik dacht we de voorsprong weg zouden geven maar uiteindelijk scoren we nog. Ik ben blij om de winnende gemaakt te hebben.” Weghorst wist deze goal te maken nadat hij vlak ervoor een gat in zijn hoofd kreeg. “Bij een kopduel kwamen de koppen tegen elkaar en had ik een klein sneetje in mijn hoofd. Op dat moment speelden we zelfs met 9 man, dus ik wilde eigenlijk wel weer terug. Ik mocht gelukkig verder van de trainer.” Dat terwijl Memphis al klaar stond om in te vallen.

Kopkwaliteiten

Er werd hem gevraagd naar zijn kopkwaliteiten, maar hij gaf alle credits aan Tyrell Malacia. “Malacia gaf gewoon een perfecte voorzet. Ik stapte iets uit, want ik wist dat hun verdediging vaak de goal in loopt. Uiteindelijk geeft Malacia hem net voor me, waardoor ik er heerlijk tegenaan kan vliegen.”

Net als Teun Koopmeiners en Louis van Gaal noemde Weghorst het balbezit als grootste pijnpunt. “In balbezit waren we wat slordig en we hadden wat moeite om druk op de ploeg te krijgen. Juist in balbezit ligt normaal onze kwaliteit, dus dat daar moet het echt beter. Ondanks nieuwe samenstelling en formatie”, sloot de spits af.