Het Nederlands elftal zal met een gemengd gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen Polen. Een 1-0 achterstand werd weliswaar omgebogen in een 1-2 overwinning, maar de Finals in de Nations League werd door de 0-2 zege van Italië op Bosnië en Herzegovina niet bereikt. “We hebben gedaan wat we moesten doen”, zei aanvoerder Georginio Wijnaldum na afloop.

Al na 6 minuten maakte Kamil Jozwiak namens Polen de 1-0 en liep Oranje vooral verdedigend achter de feiten aan. Een kwartier voor tijd versierde Wijnaldum een strafschop en pakte Memphis Depay het cadeautje uit. Met een snoeihard schot liet Depay doelman Lukasz Fabianski kansloos in de linkerhoek. Wijnaldum maakte vervolgens zelf de winnende 1-2.

‘Dat gaat niet goed’

“Ik denk dat dit een van onze beste wedstrijden was”, blikt de matchwinner terug. “In de 1e minuten waren we niet scherp en konden ze direct een goal maken, maar verder was het vandaag wel goed. Alleen in de omschakeling kan het bij ons beter. Soms staan we gewoon niet goed. Waar dat mee te maken heeft? Het is lastig om erop te trainen. We hebben weinig tijd om tussen alle wedstrijden door samen dat soort dingen te oefenen. We moeten die stappen wel zo snel mogelijk gaan maken als we mee willen spelen om de prijzen op het EK.”

Ongelooflijk cliché

Hoewel Wijnaldum bij de 2 doelpunten betrokken was, geeft hij zichzelf geen hoog cijfer voor zijn optreden. “Ik heb ten opzichte van de vorige wedstrijden niet veel gebracht. Ik ben weliswaar belangrijk geweest bij de strafschop en de 1-2, maar het kan ook zomaar zijn dat je geen penalty krijgt en geen goal maakt, dan heb je gewoon slecht gespeeld”, aldus Wijnaldum, die ondanks de uitschakeling wel het positieve meeneemt naar de volgende wedstrijden. “We hebben gedaan wat we moesten doen. Helaas zit er dan niet meer in”, doelt Wijnaldum op de overwinning van Italië.