Vitesse heeft een directe tik uitgedeeld aan VVV-Venlo. De Arnhemmers versloegen de Limburgers met 4-1 en namen daarmee revanche op de nederlaag van een maand geleden, toen werd het in Venlo 4-1. Aankomende dinsdag staan Vitesse en VVV tegenover elkaar in de halve finale van de KNVB-beker.

Vitesse boekte tegen VVV de 1e zege sinds 23 januari. De ploeg uit Arnhem was bezig aan een vrije val en pakte afgelopen maand maar 1 puntje. Tegen VVV behaalde het eindelijk weer een resultaat.

Tik uitgedeeld

Loïs Openda schoot Vitesse na ongeveer 150 tellen op voorsprong. Hij ramde de bal via de onderkant van de lat binnen. Wie anders dan Georgios Giakoumakis scoorde namens VVV de gelijkmaker, dat deed hij vanaf 11 meter. Een maand geleden scoorde de Griek tijdens de 4-1 overwinning op Vitesse 4 keer. Hij staat nu op 23 treffers in 22 duels.

Riechedly Bazoer, die de penalty veroorzaakte, maakte zijn fout goed in de 2e helft. Hij schoot na een uur de 2-1 binnen. Via Sondre Tronstad en Broja werd het uiteindelijk 4-1.