Vitesse-aanvoerder Danilho Doekhi schrok in het eerste half uur van het tempo dat Tottenham Hotspur hanteerde. Spurs leek het duel al snel beslist te hebben, maar de 3-0-voorsprong werd door Vitesse nog bijna ongedaan gemaakt (3-2).

“Er gebeurde van alles. Het was wel even schrikken qua intensiteit. Dat was wel een paar niveautjes hoger, maar we pasten ons goed aan”, zei Doekhi voor de camera van ESPN. “We maakten een goede comeback door de ruimtes klein te houden en dicht bij elkaar te blijven.”

In de 2e helft kreeg Vitesse mogelijkheden op de 3-3 en zeker na de rode kaart van Spurs behoorde een sensatie opnieuw tot de mogelijkheden. “We hadden het gevoel dat het echt mogelijk was vanavond. We waren even de betere ploeg, maar helaas kwamen we niet opnieuw tot scoren.”

In de slotfase werd Doekhi zelf naar de kant gestuurd na 2 gele kaarten, kort na elkaar. “Je weet dat hij na een rode kaart voor hen ook sneller geneigd is ons rood te geven, dus dat was niet slim. Met 10 tegen 10 was het weer een stuk moeilijker. Ik ben trots wat we als team hebben gepresteerd. Het was een mooie wedstrijd, helaas zat er niet meer in.”

CHECK OOK: Alle uitslagen van de Conference League en de standen na speelronde 4