Het 1e elftal van de Tilburgse vierdeklasser WSJ heeft een opvallende nieuwe trainer: Theo de Jong (1947). Hij speelde met Oranje de finale van het WK 1974, tegen West-Duitsland, en veroverde in 1972 met Feyenoord de UEFA Cup.


“Ach, ik heb verder toch niet veel te doen”, zegt de 74-jarige De Jong laconiek. “En ik doe dit vrijwillig hè, om die mensen te helpen.”

“Ik doe het een beetje samen met René de Loos, die ook z’n trainerspapieren heeft. Maar hij is ook scheidsrechter en daardoor is hij niet altijd beschikbaar.”

WSJ staat voor Willebrord Sint Jozef, de patroonheiligen van de parochies van de Tilburgse wijken waar de club is ontstaan. Maar nu is er dus Sint Theo!

CV Theo de Jong

De Jong voetbalde bij Blauw-Wit, NEC, Feyenoord, Roda JC, Seiko en FC Den Bosch. Als trainer was hij in Nederland actief bij FC Den Bosch, FC Zwolle, Cambuur, Go Ahead Eagles en Willem II.

Hij was ook assistent in het buitenland bij clubs in Finland, Iran, China en Nigeria en hij was assistent-bondscoach bij de nationale teams van China, Trinidad en Tobago en Albanië.