Sc Heerenveen heeft ondanks een groot veldoverwicht slechts nipt gewonnen van Fortuna Sittard met 2-1. De thuisploeg stond lang met 2-0 voor en had de wedstrijd allang kunnen beslissen, maar door een late goal van Burak Yilmaz was het in de laatste minuten toch nog even billenknijpen.

Zoals al zo vaak dit seizoen stonden Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk aan de basis van de 1e goal van de Friezen. Sarr gaf een lekker balletje aan Van Hooijdonk, die scherp was en onhoudbaar binnenschoot van korte afstand. Dat was trouwens verdiend, want Heerenveen controleerde de wedstrijd.

Verdiende 2-0

Ook na de 1-0 was het Heerenveen met een veldoverwicht en dat werd dan ook vlak voor rust omgezet in een 2-0-voorsprong, nadat Milan van Ewijk de bal binnenschoot.

Ook na rust was Heerenveen de gevaarlijkste ploeg, al wisten de Friezen niet te scoren en waren ze wat slordig voor de goal van Fortuna Sittard. Spits Van Hooijdonk werd zelfs gewisseld en dus was het zelfvertrouwen in de zege groot, maar 10 minuten voor tijd kwam Fortuna vanuit het niets terug in de wedstrijd, toen Joost van Aken de doorgebroken Yilmaz naar de grond werkte. Van Aken kreeg slechts geel waar rood ook had gekund.

Terug in de wedstrijd

Yilmaz benutte de strafschop vervolgens zelf en de hoop op een gelijkspel was er weer bij de uitploeg. Die wist echter niet meer te scoren en dus pakte Heerenveen toch nog verdiend de zege, maar kreeg het wel de 1e tegentreffer tegen dit seizoen.