Bondscoach Louis van Gaal prees het Nederlands Elftal ook na de interlandperiode. Woensdagavond zei hij bij het televisieprogramma Op1 dat de huidige selectie de meest professionele spelersgroep is waar hij ooit mee samen heeft gewerkt.


Lees ook:Noa Lang leert en geniet van Van Gaal: “Soms wordt hij gek van mij!”

Van Gaal zei te genieten van de discipline die de groep laat zien. Ook zijn staf kreeg lovende woorden. Onder leiding van de bondscoach pakte Oranje 10 punten uit de 4 laatste Nations League-duels. BelgiΓ« (1-4) werd verslagen, Wales werd 2 keer laat winnend gepasseerd (1-2 en 3-2) en tegen Polen werd het gelijk (2-2).

Complimenten van Van Gaal

“Ik heb dit in 35 jaar als coach nog nooit meegemaakt”, zei Van Gaal over zijn spelersgroep. De mentaliteit en professionaliteit bevalt hem uitermate. “Ze doen dingen omdat ze die zelf willen doen. Dat hoef ik hen niet op te dragen.”

De trainer vindt het fijn als iedereen zich netjes aan de regels houdt. Spelers, maar ook stafleden. “Dat moet als je zo veel dagen met elkaar bent. Er is niemand te laat gekomen. Dat vind ik knap en is prettig werken.”

Ziekte

Ook ging hij in op zijn ziekte. Binnenkort volgt er een nieuwe check. “Als ik bij de dokter ben, hoor ik meer. Maar ik kan dit managen. Prostaatkanker in het 1e jaar is iets dat te managen is.” Check hier waar Op1-uitzendingen terug te kijken zijn.