Tijdens de wedstrijd met Polen liepen een aantal spelers van het Nederlands elftal een blessure op. Teun Koopmeiners ging al heel vroeg naar de kant, Memphis Depay viel uit, Frenkie de Jong werd uit voorzorg gewisseld en Steven Berghuis speelde met rugpijn. Bondscoach Louis van Gaal reageerde op de blessures.


“Ik heb begrepen dat Teun zich al wat beter voelde. Frenkie heb ik uit voorzorg gewisseld. Maar Memphis en Berghuis gaan denk ik niet spelen zondag tegen België”, zei Van Gaal.

Pasveer

Remko Pasveer debuteerde donderdagavond op 38-jarige leeftijd in het Nederlands elftal. Hij keepte een prima wedstrijd, maar de bondscoach zag toch nog wel wat verbeterpunten. Wat die punten dan waren, wilde hij niet zeggen.

Pasveer kreeg ook niet veel te doen. De Polen hadden weinig in te brengen tegen Nederland en creëerden geen enkele fatsoenlijke kans. De bondscoach was zoals altijd kritisch op vragen van Jeroen Stekelenburg van de NOS. “Ik heb nog wel wat op hem aan te merken, maar dat ga ik tegen jou niet zeggen. Pasveer had geluk dat wij heel goed waren tijdens het balbezit van de tegenstander.”

Ook zag Louis Cody Gakpo een goede wedstrijd op een voor hem vreemde positie spelen. “Gakpo voerde zijn taken goed uit. Dit was een goede les voor hem. Hij wil daar zelf niet zo graag spelen, maar hij heeft alles in zich om een goede nummer 10 te worden.”