Bondscoach Louis van Gaal was zeer tevreden met de 1-4-overwinning van het Nederlands Elftal in Brussel tegen België. Van Gaal sprak van een prima zege van het collectief én lichtte zijn uitblinkers uit.


“Het is altijd een overwinning van het collectief, maar het was echt geweldig hoe Frenkie de Jong en Steven Bergwijn speelden”, aldus de bondscoach. “Echt ongelooflijk. Ik begrijp niet waarom hij (Bergwijn) niet zo veel speelt bij Tottenham Hotspur, ook al is daar meer keus qua concurrentie.”

Van Gaal vond Bergwijn, die voor de 0-1 zorgde en daarmee opnieuw scoorde in Oranje, zijn beste wedstrijd in het Nederlands Elftal spelen. “Hij is goud waard voor ons. Zeker op de manier waarop wij spelen. Net als Frenkie. Die haalt altijd een goed niveau in Oranje.”

Beste XI?

Ook ging de bondscoach in op zijn startopstelling. Met onder meer Steven Berghuis, Bergwijn en Davy Klaassen op het veld was het even puzzelen voor Van Gaal. “Ik probeer eenieder naar zijn kracht in te zetten. Deze tactiek had weer met deze tegenstander te maken. We kunnen niet altijd hetzelfde spelen, maar moeten ook naar de kwaliteiten van de tegenstander kijken. Deze manier geeft vertrouwen, want we hebben gedomineerd.”

Zag Van Gaal de perfecte wedstrijd? “Mwa, de 1e 10 minuten waren we heel aardig maar daarna zakten we weer ver terug. Toen kreeg België ook kansen op 1-0. Nadat wij daarna weer goed werden, maakten wij de openingsgoal. Dat was goed.”