Allemaal heel mooi en aardig die Conference League-finale, maar Feyenoord heeft nog niets. Dat is de boodschap van de rustigste Feyenoorder van allemaal: Tyrell Malacia. “Ja, ik heb het al een paar keer gezegd: we hebben nog niks!”


De jonge linksback, die weer een uitstekende wedstrijd speelde tegen Olympique Marseille (0-0), schreeuwde alles er een keer uit voor de meegereisde Feyenoord-supporters en stond toen met een stalen gezicht voor de camera van Veronica. “Ik ben blij dat we in de finale staan, maar ik wil meer. Ik wil zondag ook winnen van PSV.”

Alleen bezig met wedstrijd

Of hij iets heeft meegekregen van de heksenketel van de Stade Vélodrome dan? “Nee, ik ben altijd heel erg bezig met de wedstrijd en met de jongens om mij heen.”

Nul was het belangrijkste

Terug naar de wedstrijd. Malacia vond ook dat Feyenoord niet echt aan spelen toekwam in het begin. “Op voorhand weet je het al dat zij moeten. Ze gaan komen en dan moet je de eerste 15 minuten de nul houden. Dat lukte en dat is belangrijk. Het is niet het beste voetbal, maar we kwamen erdoor.”

Complimentje voor de trainer

Malacia had ook nog een compliment voor zijn coach Arne Slot. “Ja in de rust had hij wat tactische aanpassingen. Dat heeft-ie goed gedaan.” Wat een knul is het toch ook. En om het interview af te sluiten riep hij het nog maar eens: “We hebben nog niks. Ik wil ook de finale winnen!”