Truus van Gaal is sinds 2008 getrouwd met Oranje-bondscoach Louis van Gaal. Waar wij sportfans vooral de narrige, licht hysterische kant van hem krijgen te zien, kent Truus (hopelijk) ook zijn zachtere kanten.


Alhoewel? Een van de typeringen die Truus haar echtgenoot in een interview met Nouveau geeft is “oud wijf”. Daarmee bedoelt ze dat De Tulpengeneraal de kleinste dingetjes opmerkt.

“Als ik een keer blauwe mascara op doe in plaats van zwarte, ziet ie dat meteen”, legt Truus uit. “Of als ik geen kohl onder mijn ogen heb. ‘Ik mis wat’, zegt hij dan. Louis is net een oud wijf.”

Lief

Ze bedoelt het niet zo kwaad dus, die omschrijving. Ze zegt dan ook: “Er wordt altijd gedacht dat ik de gezellige en toegankelijke van het stel ben en Louis de narrige, stugge man. Maar in werkelijkheid is Louis veel liever.”

Lepeltje-lepeltje

Tot slot nog wat bedgeheimen: “We zijn 68 en 71, slapen nog lepeltje-lepeltje en hebben nu al een fantastisch leven gehad. Het is er een met een gebruiksaanwijzing, maar ik wil hem nog niet missen.”