Wim Jonk was donderdagavond zeer trots op FC Volendam. De hoofdcoach hield recordkampioen Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA op 1-1, tot groot genoegen van de voormalig Ajacied. “De jongens hebben het uitstekend ingevuld”, zei Jonk bij ESPN.


Jonk prees de inzet van zijn spelers. “We hebben als leeuwen gevochten om een resultaat te boeken. Alle dingen die we hebben doorgenomen, heb ik teruggezien. En in een goede uitvoering.” Ook was de oefenmeester blij met de getoonde over mijn lijk-mentaliteit.

Reactie Jonk

“We wilden elkaar overal helpen, stonden overal klaar en gingen tackles aan op momenten dat ze gewonnen moesten worden. Daarbij weten we dat we misschien 1 of 2 kansen krijgen. Dat Carel (Eiting) die bal zo lekker op het hoofd van Damon (Mirani) legt, is geluk dat afgedwongen wordt. Die bal werd er prachtig tussenin gelegd.”

Wel plaatste Jonk een kanttekening bij het mooie resultaat. “Na de winterstop hadden we nog 20 wedstrijden te gaan. Allemaal finales. Toen hadden we 6 punten, nu hebben we er 7 meer. We zijn er nog lang niet. Ik had deze vechtlust ook graag tegen Excelsior (2-0 verlies, red) gezien van vorige week.”