Trainer Pascal Jansen wilde na de zege van AZ bij Go Ahead Eagles (4-1) nog niet over de landstitel praten. “We hebben nu 18 wedstrijden gespeeld”, zei hij. “Dus waar hebben we het eindelijk over? Er kan nog zoveel gebeuren. Ik denk wel dat we nog beter kunnen. Dat is positief.”


Een paar meter verderop vertelde de verliezende trainer René Hake van Go Ahead Eagles dat de ploeg uit Alkmaar indruk op hem heeft gemaakt. “AZ en Feyenoord steken er echt bovenuit”, zei hij over de titelrace in de Eredivisie. “Ik hoorde net dat de spelers van Eagles dat tijdens de wedstrijd ook hadden geroepen”, reageerde Jansen. “Dat is leuk. Maar laten we nu maar vooral naar onszelf kijken.”

Gemis van 3 ‘belangrijke spelers’

Jansen was tevreden over het optreden van zijn ploeg in Deventer. “Ik denk dat we het goed hebben gedaan. We missen met Dani de Wit, Sam Beukema en Bruno Martins Indi 3 belangrijke spelers. Maar er zijn weer andere spelers opgestaan. Yukinari Sugawara is echt in vorm. Hij maakte een fantastisch doelpunt en bereidde 2 treffers voor. Dat was goed om te zien. En Go Ahead Eagles had al 11 competitieduels niet meer verloren. Dus dat is een lastige ploeg om te verslaan.”