Ajax bereikte woensdagavond ten koste van sc Heerenveen de bekerfinale. Moeizaam ging het niet, in het Abe Lenstra Stadion werd met 3-0 gewonnen. Trainer Erik ten Hag was na afloop blij met de zege en sprak alvast een wens uit: hij wil dat de bekerfinale met publiek wordt gespeeld.

“Ik heb een heel hongerig Ajax gezien”, concludeerde Ten Hag na afloop tegenover ESPN content. “We hebben de tegenstander weinig kansen gelaten en goed druk gezet. Zij konden er niet uit komen en speelden de lange bal, maar dat is eigenlijk hun spel niet. Zij hebben namelijk heel veel goede voetballers. Wij hebben aardig gespeeld en mooie goals gemaakt, dus prima gedaan.”

Bekerwens

De finale wordt op zondag 18 april in de Kuip gespeeld tegen Vitesse. Er gaan de laatste dagen geluiden op dat daar (als de coronacrisis het toelaat) wellicht een aantal fans bij kan zijn. Dat zou Ten Hag uiteraard een goede zaak vinden. “Ik denk dat iedereen daar zo langzamerhand naar snakt. Als het mogelijk is, staan we te juichen. Ik ben geen expert, ik kan alleen maar hopen. Maar: een finale is vooral mooi met publiek.”

Ajax is de regerend bekerhouder, omdat de bekerfinale vorig seizoen niet doorging vanwege het coronavirus.