Erik ten Hag baalt van de uitschakeling van zijn Ajax in de kwartfinale van de Europa League. Toch was de oefenmeester ook trots op wat zijn elftal liet zien over 2 wedstrijden tegen AS Roma. Het was echter niet voldoende om door te gaan.

“We hebben 2 keer de tegenstander gedomineerd, maar toch vlieg je eruit. Dat geeft natuurlijk een vervelend gevoel”, sprak Ten Hag bij ESPN. “Maar we kunnen ook trots zijn op de manier hoe we deze 2 wedstrijden zijn aangegaan.”

Afgekeurde goal

Ten Hag weet waar de uitschakeling aan ligt. “We hebben over 2 wedstrijden genoeg kansen gehad, maar zijn niet effectief genoeg geweest in de 16 van de tegenstander”, stelde hij. Ten Hag vond niet dat Ajax de zege in Amsterdam had laten liggen. “Vanavond hebben we ook kansen gehad. In de 2e helft maak je de 1-0 en 2-0, dus je kunt niet zeggen dat we het alleen in Amsterdam hebben laten liggen.”

Na rust werd er nog een doelpunt van Dusan Tadic afgekeurd, iets waar Ten Hag het niet helemaal mee eens was. “Dat doelpunt werd om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. De scheidsrechter stond er bovenop en liet het spel doorgaan. Als hij de situatie beoordeeld heeft, is het gewoon een reglementair doelpunt.”