Sparta won woensdag met 2-0 van PEC Zwolle. Daarmee heeft Sparta nog alle kans om niet in de nacompetitie terecht te komen. Toch stond er na afloop geen blije Maurice Steijn voor de ESPN-microfoon. De Sparta-trainer lijdt onder bedreigingen aan aan zijn adres.


De boosdoeners, zo meldt Steijn, zijn enkele NAC-fans. Da’s de club waar hij vorig seizoen voor werkte. Daar stapte hij toen op vanwege bedreigingen. En die houden aan.

“Er is vannacht en vanmorgen ook weer van alles bij ons binnen gekomen aan dreigementen, die nogmaals gebagatelliseerd werden vanuit een aantal kampen daar, maar waarin we nu wel aangifte gaan doen”, zegt Steijn.

Kinderen

“Wat er vandaag ook weer is binnen gekomen ook richting mijn kinderen dat tart alles. Dus daar gaan we aangifte van doen. Bij dezen wil ik ook alle mensen die mee hebben gedaan aan karaktermoord richting mij bedanken dat ook mijn kinderen nu weer volop bedreigd worden. Ik zie bij jullie iemand in de studio zitten net en die heeft daar ook aan meegedaan dus nogmaals bedankt en mijn kinderen zijn weer volop bedreigd.”

Zijn zoon Sem Steijn, die speelt voor ADO Den Haag stak dinsdag zijn middelvinger op naar NAC-fans.