AZ wist zaterdagavond 3 punten mee te nemen uit Rotterdam. In het duel tegen Sparta was het Vangelis Pavlidis die de enige treffer voor de Alkmaarders maakte. Sparta kreeg in de slotfase nog gigantische kansen, maar scoorde niet. Totdat Vito van Crooij nog een vrije trap kreeg in de blessuretijd. Hij scoorde en daarmee was de wedstrijd afgelopen, 1-1.

De 1e helft was er weinig te beleven op Het Kasteel, de thuishaven van Sparta Rotterdam. Sparta kreeg weinig kansen maar zorgde er ook voor dat AZ weinig tot geen kansen kreeg. Op wat schotjes na bleef het in de 1e helft vrij rustig. De beste kansen waren voor Tijjani Reijnders en Pavlidis. Reijnders zag zijn poging gestuit worden door Sparta-doelman Maduka Okoye. Pavlidis zag zijn schot rakelings langs de rechterpaal gaan.

Doelpunt Pavlidis

Vlak na rust was het Pavlidis die de score opende in Rotterdam. De spits van AZ liep, op randje buitenspel, toen de bal gegeven werd. Hij kon daarna de bal 1 op 1 afronden. De VAR ging daarna nog kijken naar het doelpunt, maar besloot geen beslissing te maken omdat de camerahoek niet goed genoeg was voor het lijnenspel van de VAR.

Knotsgekke slotfase

In het laatste kwartier van de wedstrijd tussen Sparta en AZ, zette Sparta alles op alles om alsnog een punt te pakken in eigen huis. Na een voorzet van Van Crooij kopte Tommy Beugelsdijk recht tegen de keeper aan, de rebound die volgde werd weggekopt door AZ. Nog geen minuut later was het Sven Mijnans die de bal zo voor het inschieten kreeg, vanaf een meter of 5. Maar hij schoot de bal over.

Daarna was het Sparta dat overging tot pompen of verzuipen, AZ kon dit prima verweren en dacht de winst binnen te hebben. In de laatste minuut van de blessuretijd stond Sam Beukema op de voet van Laurent Jans, waardoor Sparta nog een vrije trap kreeg. Vito van Crooij nam de vrije trap voor zijn rekening en kegelde die over de muur het doel in.