Ex-keeperstrainer Sieb Dijkstra heeft donderdag de hulp van een advocaat gevraagd om zijn gedwongen vertrek bij het 1e van Fortuna Sittard tegen te gaan. Dijkstra werd teruggezet naar de jeugdopleiding na een fittie met trainer Sjors Ultee over het halen van doelman Piet Velthuizen.

De 54-jarige Dijkstra wil dat Fortuna Sittard haar woorden terugneemt over hem. De club had hem onbetrouwbaar genoemd. “Mijn imago wordt op deze manier ernstig beschadigd”, verklaarde de keeperstrainer tegen L1.

Oplossing

“We moeten het goed gaan oplossen en dat doe ik liever met hulp van een advocaat. Het is jammer dat het zo moet, maar de werkrelatie is op deze manier ernstig verstoord. Zo heeft ook een rol binnen de jeugdopleiding als keeperstrainer geen zin voor mij.”

Dijkstra deed woensdag in VI zijn verhaal en riep toen onder meer dat Ultee hem, waar iedereen qua staf bij was, had vernederd. “Sieb roept nu bepaalde onwaarheden en daarmee brengt hij Sjors en ook de club in diskrediet”, ging technisch directeur Sjoerd Ars later verder tegen de NOS. Zondag speelt Fortuna een thuiswedstrijd tegen PSV. Die pot is om 14:30.