Serdar Gözöbüyük was dit seizoen minder vaak op de velden te zien dat de voorgaande jaren. Dat had volgens de scheidsrechter een reden. Volgens Gözöbüyük had hij een te grote mond tegenover de KNVB. Dat zei hij in een interview met het Algemeen Dagblad. De uitspraken van de scheidsrechter lijken hem nu fataal te worden, zo onthulde Hugo Borst.

De analist was woensdagavond te gast bij ESPN om te praten over de play-off-wedstrijden en daar merkte hij op dat Gözöbüyük eigenlijk de finale zou fluiten. Dat gaat volgens Borst nu niet door. “Alle scheidsrechters wisten dat hij (Gözöbüyük, red.) de finale zou fluiten”, sprak Borst. “Hij is daar vanaf gehaald. Zijn grensrechters doen die wedstrijd wél naar verluidt. Hij wordt eigenlijk gestraft voor het feit dat hij brutaal is.”

Gözöbüyük boos

De scheidsrechter was het niet eens met enkele beslissingen van bovenaf. “Ik heb mijn bedenkingen bij dit seizoen. De UEFA heeft mij volop wedstrijden gegeven, 3 duels in de Champions League zelfs. Maar in Nederland sta ik maar op 17 duels in de Eredivisie. Dat is toch te weinig? Dat is voor mij geen topsportsituatie”, aldus Gözöbüyük.

“In Zeist heerst te veel een cultuur van eerlijk verdelen. Die moet nog iets en die moet nog iets. Ik heb gewoon te weinig gefloten. En zo denken meer scheidsrechters over hun situatie”, sprak de scheidsrechter in het interview. “Ik heb dit intern ook allemaal aangeven, het is in Zeist geen geheim. Van Egmond bekleedt deze functie al elf jaar, ik heb het gevoel dat een andere aanpak beter zou zijn. En ik weet zeker dat niet alleen ik er zo over denk.”