Ajax-trainer Alfred Schreuder was verheugd met de prestatie van zijn ploeg, dinsdagavond in Glasgow voor de Champions League tegen Rangers FC. De Amsterdammers wonnen met 1-3 en gaven de coach daarmee alvast een prima verjaardagscadeau.


Schreuder blaast op 2 november precies 50 kaarsjes uit. “Dat ga ik vieren met een wijntje, maar niet meer dan dat hoor”, lachte hij na afloop voor de camera’s. Hij vond dat Ajax een uitstekende 1e helft speelde.

Schreuder ziet Abraham

“Deze 3 punten smaken goed. We hadden een vroege voorsprong te pakken, en dat is wat we wilden. Wel vond ik dat we vaker hadden kunnen scoren”, gaf Schreuder toe. Hij was vooral tevreden met de wijze waarop zijn spelers de gemaakte afspraken nakwamen.

“We wisten ongeveer hoe ze zouden komen en vooral dat ze zouden komen”, vervolgde hij. “Dus wilden wij zelf proberen om voor de snelle goal te gaan om zo het stadion stil te krijgen. Daarbij waren we bij fases erg goed aan de bal. Dat helpt ook mee. Nu kregen zij de tik, door de snelle goal.”

Blessure Wijndal

Ook Schreuder ging in op de opgelopen blessure van linksback Owen Wijndal. De oud-AZ back moest er kort voor rust af nadat hij op de achterlijn ongelukkig in botsing kwam met de reclameborden.

“Hij zei me dat hij hoopt dat het meevalt, dat hoop ik ook”, rondde Schreuder af. “Het is vaker zo in Engeland, met deze aflopende velden. Het was al eens eerder met een Rangers-speler gebeurd. Ik verbaas me daar niet over.” Ook verklaarde hij waarom hij voor Devyne Rensch als invaller koos, en niet voor Daley Blind.

Keuze Rensch

“Bij een 0-2-voorsprong kon Rensch mooi minuten maken. Nu heeft hij er 55 kunnen spelen, nadat hij een tijdje niet had gespeeld.” Zondag speelt Ajax in de eigen ArenA tegen PSV. Of het ‘rusten’ van Blind en het kiezen van Rensch een voorteken was? “Nee, ik wil iedereen speelminuten geven. Er komen 3 belangrijke wedstrijden aan en ik wil genoeg keuze hebben. We bevinden ons in een positie dat we kunnen kiezen.”