Vitesse en FC Groningen moeten het 2 wedstrijden doen zonder respectievelijk Idrissa Touré en Mo El Hankouri. Beide spelers werden afgelopen weekend met een directe rode kaart van het veld gestuurd. 6 voetballers uit de Eredivisie gingen met 2 keer geel naar de kant.

De aanklager betaald voetbal deed Touré en El Hankouri beiden een schikkingsvoorstel van 3 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk. Vitesse en FC Groningen gingen daarmee akkoord.

Rode kaart

De Duitse middenvelder Touré werd zaterdag tegen PEC Zwolle na ruim een uur spelen bij een voorsprong van 1-0 van het veld gestuurd, nadat hij op het been van een tegenstander was gaan staan. Met 10 man ging Vitesse onderuit in Zwolle (2-1). El Hankouri kreeg een rode kaart voor zijn rol bij een opstootje in de blessuretijd van de gewonnen uitwedstrijd van FC Groningen tegen AZ (1-2). De invaller pakte Owen Wijndal bij de keel.

Schorsingen

Adrián Dalmau (FC Utrecht), Sinan Bakis (Heracles Almelo), Pol Llonch (Willem II), Roy Gelmi (VVV-Venlo), Fredrik Midtsjø en Bruno Martins Indi (AZ) zijn automatisch voor 1 wedstrijd geschorst, omdat ze met 2 keer geel van het veld gingen. Aanvoerder Danny Post van VVV mist ook de komende wedstrijd van zijn club, omdat hij zaterdag tegen RKC zijn 5e gele kaart van het seizoen kreeg.