Door het verlies in Oostenrijk van donderdagavond bij Sturm Graz (1-0) is Feyenoord niet meer zo zeker van overwintering in de Europa League. De ploeg van Arne Slot moet op 3 november in de eigen Kuip keihard aan de bak tegen het Italiaanse Lazio om een Europees vervolg veilig te stellen. We zetten de verschillende scenario’s voor Feyenoord op een rijtje.


Bij de Europa League is de verdeling na de groepsfase als volgt: de winnaar gaat naar de 8e finale, de nummer 2 naar de tussenronde en de nummer 3 naar de tussenronde van de Conference League. Feyenoord staat, met nog 1 groepsfase-duel te gaan, 3e met 5 punten uit 5. Het onderling resultaat gaat vóór het doelsaldo. Feyenoord heeft een beter onderling resultaat tegen Sturm Graz, tegen Midtjylland is dat gelijk. Bij een flinke zege op de Italiaanse formatie kan Feyenoord nog ‘gewoon’ groepswinnaar worden.

Feyenoord wordt groepswinnaar als…

Hiervoor moét Feyenoord met minimaal met 2 doelpunten verschil winnen van Lazio. Daarbij is de club dan wel afhankelijk van Midtjylland. Zij moéten dan van Sturm Graz winnen. Duidelijk is dat Feyenoord gebaat is bij een dikke overwinning.

Feyenoord wordt 2e in de poule als… 

Wint Feyenoord sowieso met 2 doelpunten verschil van Lazio, dan is de ploeg ongeacht van het resultaat bij de andere wedstrijd al zeker van plek 2. Wint Feyenoord met 1 goal verschil van Lazio én Midtjylland wint met 1 of 2 goals verschil van Sturm Graz, is Feyenoord óók 2e.

Feyenoord eindigt als 3e in de Europa League-poule als…

Mocht Feyenoord winnen van Lazio met 1 goal verschil én Midtjylland wint, door daarbij het doelsaldo ten opzichte van Feyenoord goed te maken, dan eindigt Feyenoord als 3e. Stel dat Feyenoord Lazio op een gelijkspel houdt en dat Midtjylland niét weet te winnen van Sturm Graz, eindigt Feyenoord ook als 3e.

Feyenoord eindigt als 4e in de Europa League-poule als…

Mocht Feyenoord verliezen en Midtjylland pakt minstens een punt of maakt met een klein verlies het doelsaldo goed, dan is Feyenoord 4e. Speelt Feyenoord gelijk én Midtjylland wint, is Feyenoord óók 4e.