Ryan Koolwijk, oud-speler van onder andere NEC, Excelsior en Trencin, houdt het voor gezien in het voetbal. Hij heeft besloten liever zich te focussen op een trainersfunctie. Hij wordt de assistent van Stanley Menzo bij het nationale team van Suriname.


In gesprek met Rijnmond ,na het verloren duel tegen Sparta Rotterdam, vertelde Koolwijk over deze nieuwe stap in zijn carrière. Het contract bij PEC Zwolle zou al opgezegd worden aan het eind van het seizoen, en hij had het gevoel dat het tijd was voor wat anders. In dit geval dus een functie bij de nationale ploeg van Suriname.

Scouten voor de ploeg

Koolwijk zal zich bezig houden met het aantrekken van spelers met de Surinaamse nationaliteit, en met spelers die mogelijk voor Suriname kunnen gaan spelen. Tijdens de interlandweken gaat hij zich als assistent van Menzo bezig houden met het team. Zelf heeft hij 8 interlands achter zijn naam staan.

235 wedstrijden Eredivisie

Koolwijk speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in Nederland. Afwisselend tussen Eredivisie en het niveau eronder. Hij speelde voor Excelsior, NEC, FC Dordrecht, Trencin, Almere City en PEC Zwolle. Hij speelde veruit de meeste wedstrijden voor Excelsior: 227.