Ruud van Nistelrooij wil André Ramalho niet de schuld geven van het mislopen van Champions League-voetbal. Een blunder van de Braziliaanse verdediger leidde de nederlaag van PSV tegen Rangers (0-1) in. “We zijn niet van 1 persoon afhankelijk. We moeten niet gaan wijzen. De harde conclusie is dat we de Europa League ingaan.”


PSV had volgens Van Nistelrooij wel degelijk kansen om de Champions League te halen. “We hebben zelf ook een aantal goede kansen gehad. Rangers heeft hun ding gedaan, maar wij hebben het vooral zelf laten liggen. Iedereen heeft fouten gemaakt.”

‘We moeten daar met z’n allen verantwoordelijkheid voor nemen’

De noodgedwongen wissel van Luuk de Jong in de rust was funest. “Dat was een zware aderlating. Maar toch vond ik ons ook in de 2e helft niet slecht. Helaas verliezen we uiteindelijk door een eigen fout hier de pot. We moeten daar met z’n allen verantwoordelijkheid voor nemen. Details maken het verschil en helaas moeten we dat bij onszelf zoeken. Topsport is hard. Europa League, daar zullen we het mee moeten doen.”

Muitende Veerman

Van Nistelrooij werd ook nog even gevraagd of hij het kon vinden in de woorden van Joey Veerman, die stelde dat hij beter op 8 had kunnen spelen. In een raar interview zocht de zeer zwak spelende Veerman overal de schuld, maar niet bij zichzelf. “Daar wil ik niet op ingaan”, zei de PSV-coach vlak nadat hij bijna losging op zijn muitende middenvelder.