Van Nistelrooij was bijzonder gereserveerd na de 5-0-overwinning op FC Zürich in de Europa League. Hij was blij dat hij spelers rust heeft kunnen geven en sprak erover dat de heenwedstrijd overtuigender was.


PSV wist evenveel doelpunten te maken als dat ze in de uitwedstrijd deden (5), maar kregen ditmaal ook geen goal tegen. “In die zin is het resultaat wel beter”, zei de oefenmeester. Maar hij vond de wedstrijd op een andere manier nog fijner: “Tijdens de wedstrijd hebben spelers rust kunnen krijgen en dat is ook waar ik op hoopte. Ik startte expres met de beste 11 zodat ik kon wisselen gaande de wedstrijd.

‘Goed gevoel zegt mij niet zoveel’

Dat PSV ruim heeft gewonnen en er daardoor een lekkere flow ontstaat doet niet zoveel met Van Nistelrooij: “Een goed gevoel zegt mij niet zo veel, met een gevoel kan je niet winnen. We zitten wel in een stijgende lijn, maar dat moeten we eerst zondag maar eens laten zien tegen FC Utrecht”, blikte de trainer van PSV alvast vooruit.

Arsenal

De volgende tegenstander in de Europa League is Arsenal. Die wedstrijd moet ingehaald worden, omdat die eerder niet doorging vanwege het overlijden van Queen Elizabeth. Het zal een zware pot worden in Londen, zo verwacht ook Van Nistelrooij: “Ik ben benieuwd of we kunnen gaan verrassen tegen zo’n ploeg. We mogen het gaan laten zien.”

Til werkt zich kapot

Hij had ook wat woorden over voor Guus Til. Til stond in de basis als gelegenheidsspits maar kon ook op die plek geen potten breken, zijn tijd bij PSV is nog wat stroef. De trainer was wel tevreden: “Je ziet dat hij zoekende is, maar hij werkt zich wel kapot. Hij is ook geen specialist op die positie dus het is wachten tot er weer een specialist fit is.”