Ruud van Nistelrooij stond nog vrij kalm voor de camera’s van ESPN na afloop van de overwinning op Monaco. Hij straalde trots uit en prees het team de hemel in: “Het is echt een eenheid.” Ondanks dat het moeilijk was, prees hij het doorzettingsvermogen van zijn team.


Van Nistelrooij moest het nog even laten landen: “Bizarre pot natuurlijk. Je sleept er een verlenging uit, wat bijna niet meer kon eigenlijk. Deze ploeg blijft maar gaan en blijft geloven.”

Hij had wat wisselingen doorgevoerd vlak voor het einde en moest voor de verlenging weer een speler naar achter halen. Aardig wat schuiven dus: “Je kon de koppen even bij elkaar doen en toch wat dingen doorgeven. De wedstrijd viel wat stil in de verlenging en we konden een beetje voetballen, we vonden zelfs meerdere openingen waar uiteindelijk de goal uit kwam.”

Zware pot

RvN beaamde dat het geen makkelijke wedstrijd was, maar herkende zijn ploeg in hun doorzettingsvermogen: “We hadden het zwaar met Monaco. De ploeg geeft alleen nooit op, er zit enorm veel karakter in de ploeg. Het is een eenheid, samen met de supporters hebben ze dit op de mat gelegd vandaag. Het spelbeeld was duidelijk, we moesten het ergens vandaan zien te halen.”

Herrezen uit de dood

De PSV-trainer blikte terug op de prestatie in Monaco en nam dat als basis voor de return in eigen huis: “Uit hebben we een goede prestatie afgeleverd en dat gaf mogelijkheden voor deze wedstrijd. Dan kom je zelfs nog voor, dus wat dat betreft was de start goed. Daarna kwam de verdrukking en daar kwamen we niet uit in de 2e helft.” Toch kreeg PSV het voor elkaar nog een balletje erin te prikken en dat kwam niet zomaar uit de lucht vallen, dit was van te voren besproken.

Analyse Monaco

PSV had namelijk zijn huiswerk gedaan en wist wat de zwakke plekken waren van Monaco, hier vertelde Van Nistelrooij het volgende over: “We hebben van te voren bekeken waar we ze konden pakken en ik moet zeggen dat de 2-2 en 3-2 het voorbeeld waren van wat we hadden aangekaart. Dat die kwaliteit nog geleverd kon worden in de vermoeidheid is knap. Het was een ontlading voor de staf, voor de spelers, voor de supporters, voor iedereen. Echt geweldig.”

Op naar Rangers!

De verslaggever blikte alvast vooruit naar de ontmoeting met Giovanni van Bronckhorst, maar daar wilde Van Nistelrooij nog niets van weten: “Eerst nog Go Ahead, die wachten op ons zaterdag en Rangers is de play-off.”