PSV wil de selectie de komende dagen op nog 2 posities versterken. Dat zei trainer Ruud van Nistelrooij zaterdag na de zege (1-0) op Vitesse. “Hopelijk kunnen we snel de spits presenteren die in het stadion was”, aldus Van Nistelrooij over Fábio Silva, de 20-jarige Portugese spits die wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers.


“Ik zal zo algemeen directeur Marcel Brands eens bellen of zijn handtekening al op papier staat en het rond is.”

Buitenspeler

PSV raakte deze transferperiode Cody Gakpo en Noni Madueke kwijt aan respectievelijk Liverpool en Chelsea. Van Nistelrooij: “We willen er daarom ook nog een buitenspeler bij hebben. Die hebben we toch nodig. Al viel Johan Bakayoko goed in. Dat was positief.”

Lees ook: PSV-matchwinner Guus Til niet bang voor concurrentie: ‘Zorgen dat ik een kanon ben’

PSV heeft meerdere buitenspelers op het oog, maar het is nog niet gelukt iemand binnen te halen. “Ze worden gevonden, maar ze moeten ook binnengehaald worden”, zei Van Nistelrooij. “Ik heb alle vertrouwen dat daar iets goed gaat gebeuren.”

Valt blessure De Jong mee?

De blessure die Luuk de Jong opliep tegen Vitesse lijkt mee te vallen. Dat liet Van Nistelrooij weten. De Jong kwam na een halfuur spelen met zijn hoofd tegen dat van Vitesse-verdediger Melle Meulensteen. “Het is een pittige hoofdwond”, zei Van Nistelrooij. “Het is goed gehecht. Ik heb niets gehoord over een hersenschudding. Als het hierbij blijft, lijkt het mee te vallen en is hij dinsdag hopelijk weer inzetbaar.”

PSV neemt het dinsdag in de Eredivisie op tegen FC Emmen.