Het lukte FC Twente niet om de groepsfase van de Conference League te bereiken. De Tukker knokten en gaven 110% tegen Fiorentina, maar de 2-1-nederlaag in Florence kon niet worden weggepoetst. Tijdens de wedstrijd verstoorden de fans van Fiorentina geregeld de wedstrijd, iets wat bij Jans in het verkeerde keelgat schoot.


“Het is echt belachelijk”, vertelde Jans na afloop op het perspraatje. “Als trainer van FC Groningen heb ik ooit in Bari tegen Internazionale gespeeld. De fans van Inter schoten vuurpijlen op het uitvak. Dat is levensgevaarlijk. Dat hebben ze hier ook gedaan.”

Akkefietje langs de lijn

Nadat het in de 2e helft wéér misging, werd Jans witheet. Het leverde een akkefietje op met de mensen van Fiorentina. “Ik zag die tweede vuurpijl van boven naar beneden vallen”, aldus Jans. “Het is zo jammer. Er gebeuren zoveel mooie dingen in de hele wereld, maar er zijn altijd van die randdingen. Daar baal je van. Het verpest je wedstrijd en je plezier. Maar ik wilde niet met de wedstrijd stoppen. Ik ben niet van het stoppen.”