De schrik zat er goed in bij PSV, nadat ze te horen kregen dat het huis van Eran Zahavi was overvallen. Dat nieuws kwam binnen toen de club onderweg was met bussen voor de uitwedstrijd naar Willem II. Trainer Roger Schmidt zag dat het incident een flinke impact maakte op de spelersgroep en deed daarna iets indrukwekkends.

De Duitser liet alle spelers even naar het thuisfront bellen om te checken of iedereen oké was. “Dit is veel groter dan voetbal”, wordt hij geciteerd door de Telegraaf.

“Vreselijk wat er is gebeurd. Echt vreselijk. In deze moeilijke situatie zijn we heel geconcentreerd gebleven en hebben we een belangrijke wedstrijd gewonnen. Wat er is gebeurd met Eran, overschaduwt dat natuurlijk.”

Iedereen veilig

Cody Gakpo blikte ook terug op de heftige situatie. “Vreselijk nieuws. We hebben allemaal even bij onze eigen familie gecheckt of iedereen veilig was”, zei hij tegen het Eindhovens Dagblad. Dat bleek gelukkig zo te zijn en dus moest er ondanks het vervelende nieuws ‘gewoon’ gevoetbald worden. “We hebben hard gewerkt en een belangrijke overwinning behaald. We probeerden ook voor Eran te winnen. En ook al was het niet onze beste wedstrijd, dat is gelukt.”

Aanvoerder Denzel Dumfries was ook getuige van het telefoontje dat Zahavi kreeg. “Er ging ineens van alles door die bus”, vertelde hij na de wedstrijd. “We waren heel erg aangeslagen en voelden ons machteloos. Dit was een hele harde dreun voor de wedstrijd. We kregen live mee wat er gebeurde. Ongelooflijk dat zoiets gebeurt. We hadden daarna als team een taak te vervullen en wilden de wedstrijd per se winnen voor Eran en hoopten dat alles goed zou zijn.”