Roger Schmidt stond wat te bazelen na afloop van de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen. De PSV-trainer vond het een hele waardevolle overwinning. Niet vanwege de uitslag, maar hoe die tot stand kwam.

“We deden het verdedigend goed de laatste weken, maar vandaag waren de ruimtes tussen de linies te groot. We hadden wat problemen aan het begin van de wedstrijd”, aldus Schmidt, die Groningen halverwege de eerste helft op voorsprong zag staan. “Soms moet je accepteren dat het moeilijk is wedstrijden te winnen. Fysiek en mentaal waren we na drukke weken niet helemaal fris. Met een goede instelling en hard werken kun je ook wedstrijden winnen, en ook door mooie doelpunten te maken. Deze wedstrijd is daarom belangrijk voor onze ontwikkeling.”

PSV gaat de laatste dagen van de transfermarkt proberen de selectie nog te versterken. “Maar dat doen we alleen als we spelers kunnen krijgen die ons echt beter maken. Iemand met extra kwaliteit, een echte toevoeging. We hebben al een goede ploeg, maar we krijgen een pittig schema. Als je voor titels wil spelen en Europees speelt, zul je je moeten versterken.”

Aanvaller Luuk de Jong komt niet naar Eindhoven, maakte Schmidt duidelijk. PSV wil De Jong wel, maar Schmidt niet. Ook liet de Duitse trainer nogmaals weten dat Mohamed Ihattaren na 1 september geen deel meer uitmaakt van de selectie van PSV. De middenvelder heeft nog tot en met dinsdag om de club te verlaten.