Trainer Ruud van Nistelrooij heeft een goed gevoel overgehouden aan de bekerzege van PSV bij Sparta Rotterdam (2-1). “Want we hebben gewonnen en ons doel is dus bereikt”, zei hij.


PSV speelde een stuk beter dan zaterdag voor eigen publiek tegen Sparta (0-0) in de Eredivisie. “Al vond ik het verschil tussen de 1e en 2e helft nog te groot”, zei Van Nistelrooij. “In de 2e helft gaven we Sparta soms iets te veel het initiatief.”

Drommel keept in beker

Xavi Simons en Noni Madueke schoten PSV in de 1e helft op voorsprong. Sparta kwam pas een beetje in het spel voor nadat Arno Verschueren een fout van Joël Drommel had afgestraft. Drommel is voorlopig de 1e doelman van PSV in het bekertoernooi. In de overige competities is hij 2e keus achter Walter Benítez.

‘Hij weet zelf ook dat hij fout zat’

“Joël weet zelf ook dat hij fout zat”, zei Van Nistelrooij. “Hij moet of hard schreeuwen zodat Jarred Branthwaite wegblijft. Of hij moet die bal hard weg stompen. Maar vergeet niet dat hij ons in blessuretijd ook redt bij dat schot van Tobias Lauritsen. Dat was een prachtige redding. Vroeger bleef het wel eens langer zichtbaar als hij een foutje had gemaakt. Nu bleef hij zelfverzekerd. Daar is hij wel in gegroeid. Na die fout pakt hij 3 ballen zonder enige twijfel. Hij ging gewoon door en bleef niet in die fout hangen.”