Lange tijd leek er weinig aan de hand voor PSV vanavond in Sevilla, maar door 3 goals rond de rust ging het mis: 3-0. Aanvoerder Luuk de Jong gaf kort voor rust de bal weg, waarna zijn voormalig concurrent Youssef En-Nesyri toesloeg. “En daardoor gingen wij toch met een k*tgevoel de rust in”, zei De Jong.


“Terwijl we echt een goede 1e helft speelden. We werden wel slordiger in die fase. Ikzelf ook en dat reken ik mezelf aan, want dat wordt op dit niveau direct afgestraft. Het is lastig te verklaren waar het aan ligt. Je moet zorgen dat je die kwaliteit uit het 1e halfuur vasthoudt.” De Jong won in 2020 nog de Europa League met Sevilla na zijn 2 goals in de finale tegen Inter.

Soort publiekswissel

De Jong kreeg in de 62e minuut een staande ovatie van de supporters van Sevilla nadat hij werd vervangen door Fábio Silva, maar PSV stond op dat moment al met 3-0 achter. Lucas Ocampos viel na rust in en had binnen 10 minuten al een fraaie treffer (volley met links) en assist (hakbal op Nemanja Gudelj) achter zijn naam staan, waarmee hij liet zien dat hij bij Ajax wellicht iets meer had verdiend dan 118 speelminuten in het afgelopen halfjaar. “Dat je zo’n applaus krijgt geeft toch een mooi gevoel. Ik heb hier een mooie tijd gehad en ben trots op de band die ik heb met de fans.”

Veerman: ‘Dat was een tik’

PSV-middenvelder Joey Veerman baalde van de 3-0-nederlaag bij Sevilla die de kans op een plaats in de 8e finales van de Europa League miniem maakte. “In de 1e helft speelden we goed en hadden we een paar kleine mogelijkheden. Dan moet je een beetje geluk hebben”, vertelde hij bij Veronica.

Het ging mis in de blessuretijd van de 1e helft, waar balverlies van eerst Veerman zelf en daarna van De Jong het doelpunt van En-Nesyri inleidde. “Daar hebben we het weggegeven”, vond Veerman. “Ik kreeg niet zo’n lekker balletje in de 16 en moest ‘m wegschieten. Vervolgens raakt Luuk de bal ook kwijt. Dat mag eigenlijk niet gebeuren. Volgens mij hadden zij in de 1e helft niet veel gecreëerd. Dat doelpunt was een behoorlijke tik.”