Feyenoord wist na 1 helft al waar het aan toe was tegen NEC. Met een 2-0-voorsprong én een man meer, konden de Rotterdammers het voor eigen publiek rustig uitspelen. Dat was ook wel welkom, met de ontmoetingen met FC Twente (zondag) en PSV (volgende week) in het vooruitzicht.


“In de 2e helft hebben we het lekker kunnen uitspelen met het oog op zondag. Tegen 10 man, dan kan dat”, zei aanvoerder Orkun Kökçü dan ook bij ESPN. De Turkse aanvoerder doelde daarmee op de rode kaart die NEC-verdediger Ivan Márquez in de 1e helft ontving.

Niet tevreden

Kökçü zelf ging achter de bal staan en tekende voor de 2-0, maar was toch niet helemaal tevreden met zijn eigen spel, met name in de 1e helft. “Ik moet zeggen dat ik wat geïrriteerd was. Het liep niet, ik heb betere avonden gehad. Maar het resultaat daar was niks mis mee. Ik denk dat we gedomineerd hebben en die rode kaart helpt ook mee.”

Geen kaart

Kökçü stond voor het thuisduel met NEC op scherp en wist dat hij niet tegen een kaart aan moest lopen, wilde hij ook zondag van belang kunnen zijn voor zijn ploeg. Of hij het zelf dan ook wat rustiger aan deed? “Ik dacht er wel een paar keer aan, want ik heb zo vorig jaar bijvoorbeeld een Klassieker gemist. Tegen Twente kan ik er weer vol op. Je staat ook met 2-0 voor tegen 10 man, dan ga je geen tegenaanvallen eruit halen of aan shirtjes trekken.”