Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü was gematigd kritisch over het late gelijkspel van zijn ploeg in de Europa League-wedstrijd van donderdag bij FC Midtjylland. De nummer 10 kwam vanaf de stip tot scoren voor 0-2, maar zag toe hoe de Denen een – bevochten – punt overhielden aan de clash in Herning.


“We moeten leven met dit gelijkspel”, zei Kökcü na afloop voor de camera’s van Veronica. “Dat is, gek gezegd na een 0-2-voorsprong, terecht maar zeker niet lekker omdat de 2-2 laat valt. Het was qua dat een moeizame avond voor ons.”

Deense druk

Waarom het zo zwaar was? Volgens Kökcü kreeg Feyenoord de bal niet lekker rondgespeeld. “Zij (Midtjylland) zetten goed druk, hoog druk. Wij hielden de bal niet goed bij ons, leden veel balverlies. Waaronder ikzelf.”

En dan is voetballen lastig, probeerde de 21-jarige international van Turkije duidelijk te maken. “We kwamen er dan ook niet echt doorheen. ‘Gelukkig’ komen we nog een soort van met 0-2 voor, en met vechten wilden we de 3 punten over de streep trekken maar dat is niet gelukt.”

Alsnog overgave

Feyenoord speelde zeker geen gewonnen wedstrijd, rondde Kökcü af. “We stelden ons in om de winst over de streep te trekken. Bikkelen dus, eigenlijk. We stonden met onze ruggen tegen de muur en wisten dat hij elk moment aan beide kanten kon vallen, en het gebeurde ook.”

Zelf maakte hij de wedstrijd niet af. Kökcü was na zijn ziekte en blessure niet optimaal voorbereid op het Europese treffen. “Daarbij heb ik veel wedstrijden gespeeld, waardoor ik me niet lekker voorbereidde en wat sneller pijntjes voel. Nu gaat het gelukkig weer goed.”