Hij zei eerder nog dat het ‘niet zo verstandig zou zijn’ en deed het toch: Robin Pröpper is sinds donderdag officieel speler van FC Twente. Na 5 jaar Heracles verruilt hij Almelo in voor Enschede. De club waar hij met Heracles vorig eredivisie-seizoen hoger eindigde in de competitie.

“Ik heb er slecht van geslapen”, zei de verdediger in gesprek met Leon ten Voorde van Tubantia. “Ik had, toen ik vorig seizoen hier de derby speelde, niet gedacht hier te gaan spelen”, ging hij eerlijk verder. “Ook heb ik het er moeilijk mee, want ik weet hoe gevoelig het ligt.”

Reacties op transfer Pröpper

Berichtjes kreeg hij dan ook volop, ook negatieve. “Die emoties snap ik”, vervolgde Pröpper zijn motivatie om de overstap te maken. “Twente heeft in alles meer potentie. Die is een goede stap voor mij om als voetballer te maken.” Kwade tongen uit kamp-Heracles noemen geld als argument voor zijn beslissing.

“Dat is te makkelijk gezegd”, zei hij daarop. “Dan was ik wel elders gaan spelen en niet 8 kilometer verderop.” Lees heel het interview caso quo hier verder!