Met de gelijke spelen in Europa loopt Nederland een klein beetje uit op achtervolger Portugal. Zij behaalden 0.333 punten in het klassement waar Nederland er 0.400 haalde met de 2 gelijke spelen. Volgende week is van immens belang in de strijd voor het 2e vaste Champions League-ticket.


De resultaten van afgelopen Europese week zorgen er voor dat Nederland nog steeds op ramkoers ligt voor het vaste CL-ticket, Nederland staat momenteel 6e met precies 45.000 punten voor het seizoen 2022/2023. Portugal zit daar net achter met 43.549 punten. Frankrijk, dat deze week ook punten behaalde, heeft 47.915 punten.

Stand komend seizoen
De ranglijst voor komend seizoen is voor Nederland niet interessant om naar te kijken, daar zal weinig veranderen. Doordat coëfficiëntenlijsten tellen voor de afgelopen 5 seizoenen telt voor komend seizoen het rampseizoen uit 2017/2018 nog mee. Hierdoor bedraagt het gat tussen Nederland (7) en Portugal (6) iets minder dan 3.000 punten, dat lijkt niet meer in te halen dit seizoen. Voor het seizoen daarop staan we dus wel op pole position ten opzichte van Portugal.

Alleen Engeland boven Nederland

Het aantal punten dit seizoen wordt hiermee opgeschroefd naar een totaal van 17.800 punten, alleen Engeland heeft een hoger aantal punten namelijk: 18.142. Op basis van dit seizoen is Nederland dus enorm aan het scoren, mede door de goede resultaten in de Conference League.

2e kwartfinales

Bij de volgende kwartfinales zijn er hetzelfde aantal punten te behalen. Mochten beide Nederlandse ploegen winnen, dan zijn er 0.800 punten te verdienen. Ook zijn er bonussen te verdienen, als je als team een ronde verder gaat: de Nederlandse teams zouden dan een bonus van 0.200 punten krijgen. Voor de Portugezen zijn deze puntenaantallen lager, omdat zij met 6 clubs in Europa startte.