De Nations League is afgelopen en dat betekent dat de potten voor de loting van de kwalificaties voor het EK 2024 bekend zijn. Nederland zit in pot 1, maar dat betekent niet dat het geen lastige tegenstander kan krijgen.


Alle Europese landen worden verdeeld over 6 potten. En de verdeling daarvan wordt gebaseerd op de rangschikking van de Nations League. Oranje is nummer 1 van de poule geworden in de hoogste League, waardoor ze in pot 1 zitten. Dat is ook dus het geval voor Spanje, Kroatië en Italië.

Andere groepshoofden

Andere groepshoofden bij de kwalificatieloting zijn Portugal, België, Denemarken Hongarije, Zwitserland en Polen. Dat betekent dat namen als Frankrijk en Engeland nog missen. Dit zijn landen die in pot 2 zijn beland wegens tegenvallende prestaties.

9 oktober is de loting en er zullen 10 poules gemaakt worden. Die 10 poules zullen bestaan uit 7 poules van 5 teams en 3 poules van 6 teams. De Nations League finalisten zullen in de kleinere poules terecht komen. De 1e 2 van iedere poule kwalificeren zich uiteindelijk voor het EK in Duitsland.