NEC werd de afgelopen weken een paar keer benadeeld door de VAR. De Nijmegenaren hadden Zeist eventjes niet mee in de wedstrijden tegen AZ, FC Groningen en Sparta. Dus vond algemeen directeur Wilco van Schaik het nodig om een brief te schrijven aan de KNVB. Daar ga hij tekst en uitleg over tegenover Voetbal International.


Tegen AZ (1-2) maakte Jesper Karlsson hands voorafgaand aan zijn goal, maar daar deed de VAR niks mee. In Groningen kreeg Souffian El Karouani al vroeg in de wedstrijd een discutabele rode kaart. Afgelopen weekend maakte Adil Auassar hands en werd er geen penalty gegeven aan NEC.

KNVB helpen

Van Schaik schreef de brief ook om de KNVB te helpen. “Ik vind dat een land dat bekend staat om zijn toparbiters ook op VAR-gebied de lat hoog moet leggen. In Nederland zeuren we weleens, maar ik denk dat onze Eredivisie-scheidsrechters echt van een heel goed niveau zijn. Dit moeten we ook nastreven met de VAR. Niet alleen in de top, of internationaal, maar ook in de breedte moeten we top zijn”, aldus Van Schaik.

Van Schaik is blij dat de VAR-beslissingen geen ernstige gevolgen hebben gehad. “Wat als dit in de laatste wedstrijd van het seizoen was gebeurd en wij door deze misser de 2 broodnodige punten zouden hebben verspeeld en als gevolg daarvan zouden zijn gedegradeerd. Stel je dat eens voor. Of dat Ajax of PSV de titel misloopt door een incident als bij ons. Wij hebben situaties gehad die geen enkele discussie opriepen, dat mag ons niet weer gebeuren als Eredivisie en KNVB. Laten we nooit in die situatie komen met elkaar.”