PSV’er Mohamed Ihattaren lijkt lak te hebben aan de publieke opinie en gelijk heeft hij. Sinds het inmiddels 19-jarige talent door clubtrainer Roger Schmidt het met een semi-rotatierol moet doen én hij niet in aanmerking komt voor zowel Oranje als Jong Oranje, is het bijna al-tijd onrustig rondom zijn persoon. Donderdag meldde de voetbalsite Lions de l’Atlas dat de jongeling al zijn aan Oranje-gerelateerde Instagram-foto’s heeft verwijderd.

Volgens het Marokkaanse medium is dat verrassend te noemen. De vraag heerst of Ihattaren, mocht zijn situatie op zowel club- als nationaal niveau niet veranderen, voor Marokko zal kiezen op interlandniveau. Volgens de site verwijderde Ihattaren 8 pics, waarvan 7 deze week.

Foto’s? Boeiend!

Het is lastig om te checken over welke foto’s het specifiek gaat. 1 van de verwijderde foto’s is die van 2 september 2020, toen Ihattaren deel uitmaakte van de selectie van Oranje voor de Polen (1-0 winst) en Italië (0-1 verlies) in de Nations League.

Toen schreef Ihattaren dat hij ‘niet kan wachten om het shirt van Oranje aan te doen’. Tot een debuut kwam het niet. De tot nu toe enige afbeelding die wel op zijn IG-pagina staat, is die van het statement waarmee de toenmalige Oranje-selectie in juni 2020 kenbaar maakte het tv-programma Veronica Inside te boycotten.

IG-gekte

Eerder deze week gingen happige Instagrammers al waus toen Ihattaren reageerde onder een afbeelding van Zakaria Aboukhlal, die een overwinning op PSV vierde en in de tekst erbij zette dat hij zich snel zal melden bij de Marokkaanse ploeg.

“S…” reageerde Ihattaren toen, met daarbij 2 hart-emoji’s. In Marokko suggereert men dat hij daar mogelijk ‘soon’ mee bedoelde. Dat is Engels voor ‘binnenkort’ of ‘snel’. Aboukhlal reageerde op zijn beurt met een stilzwijgend poppetje en de vlag van Marokko.

Wordt vervolgd! Theo Janssen vroeg zich woensdagavond nog hardop af waarom Ihattaren niet uit zijn omgeving werd gehaald door hem te selecteren voor 1 van de 2 nationale ploegen. De oud-prof was bang dat men Ihattaren te hard laat vallen.